В громаді відзначили День Української Державності


Цьогоріч наша країна вже вдруге відзначає День української державності. Це свято має на меті звернути увагу на традиції національного державотворення, які мають понад тисячолітню історію, і вшановує всі його етапи. 

Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо. А отже, захистимо країну в цій війні за незалежність та підтримаємо Збройні Сили України.

Напередодні свята внутрішньо переміщеним особам, які проживають на  території громади сільською радою було роздано продовольчі набори, які загалом отримали більше як 130 сімей.

Приємною несподіванкою цього дня став отриманий бойовий прапор від ІІІ Окремої штурмової бригади, з автографами бійців та словами вдячності за надану допомогу в сумі більше як 25 тисяч грн., зібрану жителями громади під час проведення благодійної акції на День Конституції України.

  28 липня на центральній садибі та у всіх старостинських округах було піднято Державний Прапор України. Під звуки Державного Гімну України синьо-жовті прапори піднялися на флагштоках, як символ нашої незламності та гордості за державу та її народ. 

В селі Новомар’ївка з вітальним словом до присутніх звернулася сільський голова Тамара Фесько, зазначивши, що День Української Державності – це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьби за незалежність та єдність. Побажала всім присутнім стійкості, міцності духу, миру та добробуту. Наголосила, що разом ми – сила. І тільки разом ми переможемо!

В цей день на території громади сільський голова Тамара Фесько, представники старостинських округів, згадали та віддали данину пам’яті загиблим землякам, поклавши квіти на їх могили та вшанувавши їх пам’ять хвилиною мовчання.