Робоча нарада з керівниками закладів освіти громади


1 серпня Новомар’ївський сільський голова Тамара Фесько провела робочу нараду з директорами закладів загальної середньої та дошкільної освіти громади.

Основне питання наради – підготовка та організований початок в навчальних закладах громади нового навчального року. 

Сільський голова проінформувала присутніх про завдання, які були поставлені з даного питання, на нараді у Вознесенській районній військовій адміністрації, яка відбулася 28 липня, за участі начальника департамента освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алли Веліховської, представників ГУ ДСНС та ГУ Держпродспоживслужби.

Ставлячи завдання щодо початку нового навчального року в школах та дошкільних закладах сільської ради, Тамара Фесько довела до відома присутніх зміст постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2023 року №782 «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні» та зупинилася на питаннях готовності укриттів, класів безпеки, ресурсних кімнат, проходження медоглядів педагогічними працівниками, наявності висновків про якість питної води, підключення закладів освіти до охоронних систем, дотримання заходів з пожежної безпеки, підготовки до опалювального сезону.

Сільський голова зупинилася на питаннях психічного та ментального здоров’я учасників навчально-виховного процесу і поставила завдання в першу декаду вересня запланувати практичні заходи з учнями по відпрацюванню навичок за сигналом «Повітряна тривога».

Окремо були винесені питання дотримання правил ведення кадрового діловодства, складання тарифікацій, підготовка штатних розписів.

Нарада пройшла організовано та конструктивно, з наданням конкретних доручень та встановленям термінів для їх виконання.