Події дня


7 серпня 2023 року Новомар’ївським сільським головою Тамарою Фесько проведено робочу нараду з керівниками структурних підрозділів ради,  старостами старостинських округів та землевпорядниками.

В ході наради сільський голова заслухала звіти землевпорядників щодо дотримання вимог земельного законодавства землекористувачами на території громади та надала конкретні доручення в розрізі кожного старостинського округу. 

Тамара Фесько детально зупинилася на роботі закладів освіти. Зокрема, було надано конкретні рекомендації  стосовно підготовки шкіл до нового навчального року та опалювального періоду, облаштування класів безпеки та ресурсних кімнат, контролю за якістю води, готовності шкільних автобусів, проведення об’їзду навчальних закладів. 

Актуальним залишається питання продовження на території громади  заходів з благоустрою. Тамара Фесько звернула увагу старост на проведення заходів з обкошування територій населених пунктів, узбіч доріг, підтримання в належному стані пам’ятних знаків. 

Крім цього, сільським головою були розглянуті поточні питання, з якими звернулися старости.

В ході засідання адміністративної комісії при сільській раді було розглянуто шість протоколів щодо порушення правил благоустрою, за що на 6 громадян накладено адміністративні штрафи, а в ході засідання комісії з питань розгляду звернень  громадян надано згоду на виділення матеріальної допомоги 3 жителям громади на лікування.

Цього ж дня сільський голова Тамара Фесько та заступник сільського голови Олена Маєр відвідали з робочим візитом Григорівську філію Новомар’ївського ліцею, де ознайомилися зі станом готовності навчального закладу до нового навчального року, облаштуванням класу безпеки, ходом ремонтних робіт, станом шкільного городу та надали відповідні рекомендації.