Здійснено перевірку готовності закладів освіти Новомар'ївської громади до нового навчального року


На виконання розпорядження Новомар'ївського сільського голови 8 серпня 2023 року в Новомар'ївській громаді було здійснено комісійну перевірку готовності закладів освіти Новомар'ївської сільської ради до нового 2023-2024 навчального року.

Комісію очолила заступник сільського голови Олена Маєр, а до її складу увійшли: начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму сільської ради Світлана Гірієнко, начальник відділу комунальної власності, інфраструктури, житлово-комунального господарства, благоустрою, господарського забезпечення та з питань цивільного захисту населення Дмитро Ткаченко, представники головних управлінь Національної поліції України, ДСНС, Держпродспоживслужби: Галина Говша, Владислав Кутольвас та Юрій Сушко. 

З метою забезпечення стійкого функціонування об’єктів освіти Новомар’ївщини в умовах воєнного стану комісією перевірялося облаштування класів безпеки, стан готовності укриттів та можливості їх використання під час освітнього процессу, поскільки  підготовка належних укриттів для школярів та дошкільнят, які  повинні бути облаштовані всім необхідним відповідно до вимог - це забезпечення безпечного перебування учасників освітнього процесу.

Перевірка почалася з відвідування  Новомар'ївського опорного ліцею, де комісією, за участі сільського голови Тамари Фесько та директора закладу Олександра Ніколіна, оглянуто клас безпеки, найпростіше укриття, класні кімнати, евакуаційні виходи, харчоблок. 

Підсумовуючи результати перевірки цього навчального закладу, сільський голова відмітила належний рівень його підготовки до нового навчального року. 

В ході роботи комісією було обстежено всі заклади загальної середньої та дошкільної освіти громади та відзначено, що в них створено  належні умови для навчання учнів у 2023-2024 навчальному році. 

За наслідками перевірки буде подано клопотання до Вознесенської районної військової адміністрації про вибір форми навчання дітей у кожному із закладів освіти.