Контролюємо стан дотримання вимог законодавства  щодо захисту прав дітей


9 серпня начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради Альоною КАЛЬКО та працівниками Братського центру соціальних служб Братської селищної ради: Ліною ГРИЗОГЛАЗ, Світланою СИЛЕНКО та Мариною ТИЩЕНКО проведено заходи в рамках пілотного проєкту «Забезпечення системного реагування на потребу дітей, які повернулися до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику» на території Новомар’ївської сільської ради. Відбулись зустрічі з батьками, діти яких перебувають на цілодобовому утриманні в закладах інституційного догляду, роз’яснено мету зазначеного проєкту. 

В Ганнівському старостинському окрузі у рамках інформаційної кампанії з популяризації сімейних форм виховання та пошуку кандидатів у патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники проведено зустріч з жителями села Ганнівка та проведено лекцію на тему: «Якщо ви хочете прийняти дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування в сім’ю, - ви повинні знати!» Присутні дізналися про існуючі форми сімейного виховання.


       В ході проведеного рейду обстежено умови проживання сімей та підготовку дітей до нового навчального року, відвідано 15 родин, робота проведена по території сіл Новомар’їка, Обухівка, Григорівського та Ганнівського старостинського округів. Виявлено 2 факти неналежного виконання батьківських обов’язків, а саме утримання дітей в антисанітарних умовах та вживання батьками спиртних напоїв.