Зустріч з мамами загиблих воїнів


14 серпня, напередодні Дня памяті загиблих захисників України, який відзначається 29 серпня, в Новомарївській сільській бібліотеці відбулася зустріч з матерями загиблих воїнів громади.

Сільський голова Тамара Фесько, відкриваючи зустріч подякувала мамам за синів, за те, що вони відгукнулися і прийшли поспілкуватися. “Я розумію, що серце материнське ніколи не перестане боліти, зарадити горю неможливо, але я від щирого серця хочу вам подякувати за синів. Вони віддали найцінніше - життя. Вічна їм пам’ять і шана!” – наголосила сільський голова та  запросила до щирої і відвертої розмови про наболіле.

Головною метою зустрічі було познайомити між собою матерів, яких об’єднує спільне горе, подарувати частинку тепла та показати, що вони не самотні у своєму горі. Говорили тепло і неформально за чашкою чаю. 

В рамках реалізації в громаді Всеукраїнської програми ментального здоров’я  «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, програми, яка має на меті допомогти українцям знайти внутрішнє джерело сили, щоб пережити кризові ситуації, подолати біль та тривоги, на зустріч були запрошені директор Братського центру соціальних служб Братської селищної ради Ліна Гризоглаз та психолог Людмила Бакуменко, яка поспілкувалася  з мамами, надала необхідну допомогу та запропонувала послуги психолога, дала важливі фахові поради про те, як   знайти в собі сили жити далі після важкої втрати.

На зустрічі мами познайомилися одна з одною, отримали контакти психолога, фахівців відділу соціального захисту сільської ради. 

На завершення зустрічі мамам були вручені квіти та продовольчі набори, а заступник сільського голови Олена Маєр подякувала їм ще раз за те, що відгукнулися   і прийшли на зустріч та запропонувала за потреби організовувати такі неформальні спілкування й далі. У колі жінок, які пережили подібне горе,  їм буде легше відкритися,  поговорити про свій біль і психоемоційний стан, а не замикатися в собі.