Проводимо роботу по залученню дітей до навчання


На території Новомар’ївської сільської ради проводиться робота, метою якої є виявлення дітей, що потенційно, без поважних причин, не готові до нового навчального року і можуть не розпочати навчання в школі, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, а також притягнення до відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків.

       В рамках заходу, 14-15 серпня 2023 року, начальник служби у справах дітей Новомар’ївської сільської ради Альона КАЛЬКО спільно з начальником відділу освіти, молоді, спорту та туризму сільської ради Світланою ГІРІЄНКО, працівниками Братського центру соціальних служб Братської селищної ради здійснили виїзд на територію Ганнівського та Миролюбівського старостинських округів.

        Під час рейду відвідано 11 родин, в яких виховується 36 дітей: з них 28 дітей шкільного віку. З батьками проведено профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства,  виконання їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти, необхідності підготовки  дітей до школи заздалегідь.

Ця робота продовжуватиметься протягом серпня – жовтня поточного року, а заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.


Шановні батьки!


     Звертаємо Вашу увагу на те, що, відповідно до чинного законодавства, обов’язки по забезпеченню належних умов щодо навчання та виховання дітей покладено на Вас. Згідно зі ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей.