Миролюбівський ліцей отримає фінансову допомогу на харчування школярів початкової ланки у 2023/2024 навчальному році



Міністерством освіти і науки України 24 лютого 2023 року було укладено Меморандум про взаємопорозуміння та співпрацю зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН, в якій воно виступило партнером у організаційній та інформаційній підтримці реалізації Програми шкільного харчування в Україні. 

Програма Всесвітньої продовольчої програми ООН передбачає надання фінансової допомоги на організацію гарячого харчування школам у 2023/24 навчальному році у найбільш вразливих регіонах України, у зв’язку з чим було проведено відбір та визначено 11 областей для участі у Програмі.

У межах Миколаївської області проведено відбір 14 навчальних закладів, з тих, які подавали конкурсні заявки. До переліку відібраних шкіл включено і Миролюбівський ліцей Новомар'ївської сільської ради. 

       За результатами проведеного відбору в департаменті освіти і науки облвійськадміністрації відбудеться тренінг-зустріч Всесвітньої продовольчої програми ООН з партнерами у Миколаївській області щодо програми шкільного харчування початкової ланки закладів загальної середньої освіти в Миколаївській області з представниками відібраних шкіл. В рамках тренінгу буде проведена презентація Програми шкільного харчування, роз’яснено етапи та план його та порядок здійснення документообігу школа-громада-область- Всесвітня продовольча програма ООН.

 В ході робочої поїздки 16 серпня до Миролюбівського старостинського округу сільський голова Тамара Фесько та заступник сільського голови Олена Маєр обговорили з директором ліцею Надією Горінською організацію харчування дітей в поточному навчальному році, безпеку перебування учнів під час його проходження, всі організаційні питання щодо початку навчального процесу.

Дякуємо начальнику відділу освіти, молоді, спорту та туризму сільської ради Світлані Гірієнко, директору Миролюбівського ліцею Надії Горінській за участь у програмі та вітаємо з отриманням фінансової допомоги для організації гарячого харчування дітей початкової ланки у 2023/24 навчальному році, що є черговим кроком в громаді для  всебічного та гармонійного розвитку дітей шкільного віку.