Центри ветеранського розвитку

За сприяння Мінветеранів в Україні відкрито шість Центрів ветеранського розвитку


Міністерство у справах ветеранів України продовжує створення мережі Центрів ветеранського розвитку. Вони є важливою складовою у процесі формування й реалізації державної політики у сфері професійної адаптації, зайнятості, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин загиблих Воїнів.


Створення Центрів ветеранського розвитку – це проєкт Мінветеранів на виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік. За сприяння Міністерства заклади вже відкрито у Миколаєві, Вінниці, Дніпрі, Львові, Житомирі та Києві на базах провідних вишів. У них ветерани та члени їхніх сімей матимуть можливість розвивати свої професійні навички, проходити перекваліфікацію, а також тут відбувається підготовка майбутніх помічників ветеранів.


Основною метою Центрів є професійна інтеграція та реінтеграція осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей таких осіб, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України до умов цивільного життя.


Так, у Миколаєві Центр ветеранського розвитку діє при Чорноморському національному університеті ім. Петра Могили (https://www.facebook.com/profile.php?id=61550186331824).


Заклади розташовані у корпусах зазначених вишів, мають сучасний дизайн, обладнані необхідною офісною технікою та меблями з урахуванням вимог інклюзивного доступу.


Центри ветеранського розвитку також стануть хабами для обговорення і зустрічей ветеранів та військових, планування спільних бізнес-моделей чи громадської активності.