Незалежність доводимо щодня: відзначення Дня Державного Прапора та Дня незалежності України 

на Новомар’ївщині


День Державного Прапора України – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний Гімн України і майорить Державний Прапор України.

Попри повномасштабну війну у цьому році, як і в минулому, з врахуванням вимог воєнного стану, в громаді відбулися лаконічні церемонії відзначення Дня Державного Прапора та Дня незалежності України. Останні два роки ці національні свята мають для всіх українців особливе значення – триває війна і український народ самовіддано протистоїть агресору, вражає світ своєю незламністю та силою, бо у боротьбі гартується наша нація.

23 серпня 2023 року в Новомар’ївській сільській громаді відбулися урочисті церемонії підняття Державного Прапора України. 

У переддень найбільшого свята усіх поколінь українців - Дня Незалежності України, на центральних площах села Новомар’ївка та старостинських округів зібралися мешканці громади, аби спільно віддати данину поваги символу Держави.

"Шановні жителі громади. Вітаю всіх нас зі святом, бажаю здоров'я, миру та перемоги. Шануйте наші державні символи, символи нашого народу. Хочу подякувати нашим землякам, всім українцям, які захищають Україну, виборюють її незалежность", – сказала сільський голова Тамара Фесько, звертаючись до присутніх на урочистостях в с. Новомар’ївка. 

О 8.50 годині під звуки Державного Гімну на флагштоках урочисто замайоріли синьо-жовті полотнища, сповнивши серця всіх присутніх гордістю за Україну та її народ.

В селі Новомар’ївка Державний Прапор України підняли сільський голова Тамара Фесько та воїн – захисник із с. Новомар’ївка Олександр Жовклий.

0 9.00 всі присутні долучилися до Загальнонаціональної хвилини мовчання,  вшанувавши світлу пам'ять загиблих захисників України.

Під час проведення заходу Тамара Фесько вручила воїну – захиснику Олександру Жовклому грошову допомогу на проходження реабілітації в сумі 20 тис. грн., зібрану працівниками сільської ради та Обухівського ЗДО.

24 серпня, в День незалежності України, сільський голова Тамара Фесько разом з депутатом Новомар’ївської сільської ради, директором ПрАТ «Добробут» Олександром Мезником в храмі с. Миролюбівка взяли участь у молебні за Україну, український народ та за загиблими захисниками України. 

З метою підтримки, 183 сім’ям військовослужбовців - наших земляків, які боронять Україну та сім’ям загиблих захисників напередодні свят було вручено продовольчі набори.

В громаді в ці дні були покладені квіти до могил та меморіальних дощок загиблих земляків.

Слава Україні! Слава її Героям!