Події дня


28 серпня 2023 року Новомар’ївським сільським головою Тамарою Фесько проведено робочу нараду з керівниками структурних підрозділів ради,  в ході якої розглянуто питання виконання бюджету сільської ради, організованого початку навчального року в навчальних закладах громади,  залучення дітей до навчання та інших питаннях, з яких було надано конкретні доручення. 

Цього ж дня сільським головою було проведено робочу нараду з  директорами закладів загальної середньої освіти громади за участі водіїв шкільних автобусів.

Основне питання наради – організований початок в навчальних закладах громади нового навчального року. 

Ставлячи завдання щодо початку нового навчального року в школах, Тамара Фесько зупинилася на питаннях готовності укриттів, класів безпеки, ресурсних кімнат, проходження медоглядів педагогічними працівниками, наявності висновків про якість питної води, підключення закладів освіти до охоронних систем, дотримання заходів з пожежної безпеки, підготовки до опалювального сезону, відвідування сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах зі складанням відповідних актів.

Сільський голова зупинилася на питаннях психічного та ментального здоров’я учасників навчально-виховного процесу і поставила завдання в першу декаду вересня запланувати практичні заходи з учнями по відпрацюванню навичок за сигналом «Повітряна тривога».

Детально були розглянуті питання дотримання правил ведення кадрового діловодства, складання тарифікацій, підготовка штатних розписів.

Окремо, за участі водіїв шкільних автобусів, було розглянуто питання безпеки підвезення дітей та педагогічних працівників до навчальних закладів, справності транспортних засобів, проходженні медичних оглядів водіїв та техоглядів автобусів, погоджено маршрути руху шкільних автобусів.  

Нарада пройшла організовано та конструктивно, з наданням конкретних доручень та встановленям термінів для їх виконання.