На Новомар’ївщині стартував Олімпійський урок -2023

Традиційно у вересні в  закладах загальної середньої освіти Новомар’ївської громади з нагоди Дня фізичної культури та спорту, з метою популяризації спорту й утвердження здорового способу життя  проводяться  Олімпійський урок та Олімпійський тиждень, цього року під загальним гаслом «Активно рухайся!».

Олімпійський урок — це особливий захід, який дає можливість не лише популяризувати спорт, а й виховувати дітей на олімпійських цінностях, виховувати нашу націю. Особливо це важливо в умовах війни.

Варто зазначити, що протягом Олімпійського тижня, який розпочався Олімпійським уроком,  вчителі фізичної культури знайомлять дітей з історією та традиціями Олімпійських ігор, олімпійськими видами спорту. Також під час заходів проводять спортивні ігри з настільного тенісу, футболу, волейболу, тощо. 

Сьогодні Олімпійський урок в навчальних закладах розпочався з  активних  руханок, які допомогли  учням в бадьорому дусі повернутися до уроків.

У церемонії відкриття Олімпійського уроку в Новомар’ївському ліцеї та ранковій руханці  разом з дітьми взяли участь сільський голова Тамара Фесько та заступник сільського голови Олена Маєр.

 

Звертаючись до учнів ліцею сільський голова Тамара Фесько та директор школи Олександр Ніколін  наголосили, що в громаді Олімпійським уроком розпочався Олімпійський тиждень, що спорт і рух – це життя, побажали всім присутнім фізичного здоров’я, спортивних успіхів та гармонії.  

У рамках Олімпійського дня під загальним гаслом «Активно рухайся!» у всіх закладах загальної середньої освіти  громади було проведено чимало заходів.

У Кам'яно – Костуватській початковій школі діти взяли участь у конкурсі малюнків на асфальті "Мій улюблений вид спорту" та активно рухалися під час "Динамічних перерв" на свіжому повітрі.

У Костуватській гімназії Олімпійський тиждень відкрився переглядом відео «Символіка Олімпійських ігор», учні долучилися до змагання «Весела скакалка на свіжому повітрі» та взяли участь у брейн-рингу «Що я знаю про спорт?».

Неординарно та творчо до проведення Олімпійського дня підійшли в Ганнівському ліцеї. Захід було проведено в урочищі «Лісове». В програмі біг по маршруту передбачав пошук кожним класом контрольної відмітки. Флемоб  "Рух за ради здоров'я", рухливі ігри і естафети додали всім учасникам гарного настрою та бадьорості духу. 

А завершився спортивний день конкурсом обіду, в ході якого учні власноруч приготували запечену картоплю з салом та овочі на грилі, плов, тушковану картоплю. Все це з задоволенням та апетитом смакувалося на свіжому повітрі. Свято вдалося на славу! 

Спортивно-оздоровчі заходи в рамках Олімпійського дня пройшли змістовно, масово та різноманітно, тому всі учасники залишилися задоволеними. А ми в черговий раз переконалися, що в нашій громаді вчаться розумні, творчі, сильні та спритні діти. 

 Гарний настрій  отримали всі учасники Олімпійського уроку –  свята миру, спорту та єднання навколо олімпійських ідеалів і цінностей.

Його учасникам зичимо  фізичного здоров’я й краси, спортивних та життєвих перемог,  успіхів у навчанні та всіх звершеннях!

Україна переможе!