Відбулася ХХІІ сесія Новомар’ївської сільської ради 

27 вересня 2023 року відбулася ХХІІ сесія Новомар’ївської сільської ради, в засіданні якої взяли участь  15 депутатів. 

Сесію проводила сільський голова Тамара Фесько. 

В роботі сесії, з питання створення місцевої пожежної охорони Новомар’ївської сільської територіальної громади, взяли участь головний інспектор відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС України у Миколаївській області Максим Лейфура, помічник начальника ГУ ДСНС України у Миколаївській області з питань функціонування МПО, ДПО Віталій Люшенко та головний інспектор Вознесенського РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області Олександр Братанчук.

У вступному слові сільський голова зупинилася на роботі, яка проводилася у межсісійний період з питань виконання бюджету, роботі з внутрішньо переміщеними особами, по допомозі Збройним Силам України, роботі закладів освіти громади, організованих благодійних акціях, благоустрою населених пунктів та інших питаннях.

Сільським головою за плідну педагогічну діяльність було вручено подяку Міністерства освіти і науки України депутату сільської ради Олександру Ніколіну,  за  професійну діяльність грамоти Вознесенської районної військової адміністрації Віті Чеботар – медичній сестрі пункту здоров’я села Миролюбівка, Сніжані Бодлєвій – бібліотекарці Григорівської сільської бібліотеки та Костянтину Дімітріу – кухару Ганнівського ліцею.

Напередодні професійного свята Дня працівників освіти, сільський голова в особі директорів шкіл, привітала освітян громади, відзначивши їх внесок у навчання і виховання дітей та вручила керівникам навчальних закладів квіти та подарунки для колективів. 

В ході пленарного засідання було розглянуто 30 питань, серед яких: затвердження 4 програм, зокрема, підтримки військових частин Збройних Сил України у 2023-2024  роках; створення місцевої пожежної охорони Новомар’ївської сільської територіальної громади, розвитку волонтерської діяльності на території Новомар’ївської сільської ради на період  з 2023 до 2027  року включно; встановлення меж населених пунктів та проведення нормативної грошової  оцінки земель населених пунктів Новомар’ївської  територіальної громади на 2023-2028 роки.

З питання внесення змін та доповнень до Програми «Здоров’я нації» Новомар’ївської сільської ради на 2022-2024 роки та звітом про її виконання виступила Ольга Кузіна – головний лікар КНП «Братський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Про внесення змін до бюджету Новомар’ївської сільської територіальної  громади  на 2023 рік доповіла начальник фінансового відділу сільської ради Тетяна Слюсаренко.

Також були розглянуті питання щодо перейменування вулиць в населених пунктах Новомар’ївської сільської ради та створення органу приватизації житлового фонду, що перебуває у комунальній власності Новомар’ївської сільської ради, а також земельні питання. 

Сесія пройшла організовано, за активної участі депутатів, з усіх питань прийнято відповідні рішення.