Ми йдемо шляхом до Перемоги: заходи з нагоди Дня Захисників і Захисниць України в Новомар’ївській громаді

Державне свято День захисників та захисниць України цьогоріч в Україні відзначають 1 жовтня. 

Ми переживаємо цей день з особливими почуттями, адже він стосується кожного з нас, кожного українця, наших Захисників та Захисниць, які зі  зброєю в руках боронять Україну від російського агресора, героїв, які загинули в цій боротьбі. 

Полеглі бійці за Україну потребують гідного вшанування з боку суспільства та держави. І ми  віддаємо належне їх  подвигу. 

Тому заходи до Дня Захисників і Захисниць України в Новомар’ївській громаді розпочалися на центральній площі с. Новомар’ївка з заходу пам’яті за загиблими земляками.

Підняття Державного Прапора України під звуки Державного Гімну, хвилина мовчання, фотоінсталяція «Ми пам’ятаємо», встановлена на площі з фотографіями загиблих земляків, лампадками, Державними прапорами, соняхами, являла собою данину пам’яті нашим землякам, які загинули, боронячи Україну.

Звертаючись до присутніх, сільський голова Тамара Фесько наголосила, на важливості відзначення Державного свята Дня Захисників і Захисниць України, вшанування і підтримки наших захисників, які боронять державу та увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, бо збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є нашим священним обов’язком.

«Ми йдемо шляхом до Перемоги!» - під таким гаслом заходи продовжилися в Новомар’ївському ліцеї, де в присутності педагогічних та учнівських колективів Новомар’ївського ліцею та його Григорівської філії відбулася зустріч з представниками благодійного фонду «Одна країна».

Підняття Державного Прапора, хвилина мовчання за загиблими – таким був початок заходу. А потім - флешмоби, проникливі слова та пісні про Україну, її захисників, непростий  шлях до Перемоги, в кожному з яких звучав лейтмотив: «Ми переможемо!»

Цій зустрічі передувала робота по збору коштів та продовольчої допомоги для потреб Збройних Сил України, до якої долучилися працівники сільської ради, старостинських округів, закладів освіти громади. Школярі навчальних закладів виготовили обереги та малюнки з побажаннями нашим захисникам.

Сільський голова Тамара Фесько, передаючи зібрану допомогу та представник благодійного фонду «Одна країна», звертаючись до присутніх на заході, відзначили важливість підтримки Збройних Сил України та подякували всім, хто долучився до її збору, наголосивши, що допомога буде безпосередньо доставлена до військової частини, яка бере участь у бойових діях. 

Захисники та Захисниці України - опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких – у їх надійних, сильних руках. Шана їм і слава! 
Слава Україні! Слава її Героям!