Заклади освіти громади приєдналися до заходів в рамках Всесвітнього дня ментального здоров’я

День ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня.

За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, проводиться комунікаційна кампанія «Ти як?», в якій вагомого значення набуває створення психологічно комфортного простору для дітей та підлітків, сприяння розвитку особистості кожної дитини, збереженню її здоров’я та формування готовності до самостійного життя.
До Всесвітнього дня ментального здоров’я, 10 жовтня, заклади освіти громади долучилися до флешмобу “Руханка сили” та заходів з популяризації Всеукраїнської програми “Ти як?”, які були спрямовані на те, щоб долучити максимальну кількість школярів до здобуття знань про підтримку власного психічного здоров'я, допомогти їм впоратися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок, на плідну роботу, сприяти почуттю безпеки та психоемоційного комфорту.

В Кам’яно-Костуватському навчальному закладі, крім участі у Всеукраїнському флешмобі, з дітьми було проведено урок-тренінг «Як зберегти психічне здоров’я?».

i1
i2У Новомар'ївському ліцеї - просвітницьке заняття для учнів "Ти як? Ментальне здоров'я" та п'ятихвилинка з практичними рекомендаціями для педагогів «Способи потурбуватися про ментальне здоров'я".
i3
i4
В Григорівській філії Новомар’ївського ліцею темою цього дня стало гасло «Позитивне мислення – запорука відмінного психічного здоров’я!», в рамках якого соціальним педагогом навчального закладу Глаголенко Р.І. були проведені: тренінгове заняття "Подаруй посмішку", акції "Колекція теплих слів" та "Нехай засяє наша зірка", анкетування з дітьми "Ти оптиміст чи песиміст?" і з педагогічним колективом "Визначення психічного клімату в колективі", створено відеоролик "Позитивне мислення - запорука відмінного психічного здоров'я!", які допомагають сформувати в учнівському та педагогічному колективі мікроклімат позитиву і налаштувати на підтримку, небайдужість до стану іншої людини та подій.

i5
У Ганнівському ліцеї та Костуватській гімназії крім «Руханки сили» було проведено уроки із ментального здоров'я.
i6
i7
В Миролюбівському ліцеї для учнів 1 класу проведено виховну годину «Таємниці мого здоров’я», а з учнями 7 класу годину спілкування з елементами тренінгу «Стрес VS Позитивне мислення».
i8
i9
Піклуймося про ментальне здоров’я дітей та плекаймо їх стійкість – бо це не тільки збереження їх здоров’я, а й внесок у майбутнє держави.