Проведення профілактичного рейду «ЗДОРОВИЙ ПОБУТ»

 Систематичне планове проведення координаційної роботи щодо своєчасного виявлення і обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, здійснення заходів соціального захисту прав та законних інтересів дітей з метою профілактики соціального сирітства та недопущення вилучення дітей з сім’ї – одне із основних завдань служби у справах дітей Новомар’ївської сільської ради.
12 жовтня 2023 року заступником сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оленою МАЄР, начальником служби у справах дітей Новомар’ївської сільської ради Альоною КАЛЬКО, інспектором відділу соціального захисту населення Новомар’ївської сільської ради Каріною АСЦАТУРЯН проведено профілактичний рейд «Здоровий побут» на території села Кам’яно - Костувате Миролюбівського старостинського округу.
В ході рейду обстежено житлово-побутові умови проживання 2 родин, в яких виховується 6 дітей. За результатам рейдового заходу складені акти обстеження житлово-побутових умов та членам сімей роз’яснено законодавство щодо протидії домашньому насильству, відповідальності за вчинення домашнього насильства, наслідків і впливу насильства на формування особистості дитини.
Батькам було наголошено про належне виконання батьківських обов’язків, недопущення конфліктних ситуацій в сім’ях та в присутності дітей, рекомендовано уважніше ставитися до соціального оточення і проведення дозвілля дітей, дотримання санітарно-гігієнічних норм утримання помешкання, ведення здорового способу життя, правил пожежної безпеки в побуті.
У зв’язку з воєнним станом в країні, було звернено особливу увагу батьків на зайнятість дітей у вільний від занять час.