Робоча нарада з керівниками закладів освіти громади

24 жовтня 2023 року Новомар’ївським сільським головою Тамарою Фесько проведено робочу нараду з керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти громади.

В ході наради сільським головою та начальником відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму сільської ради Світланою Гірієнко підняті питання проведення атестації педагогічних працівників відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 09.09.2022 року № 805, зокрема, підготовки і надання документації атестаційними комісіями,  дотримання вимог щодо підвищення кваліфікації та присвоєння кваліфікаційних категорій.

Значна увага на нараді була приділена питанням дотримання вимог при веденні кадрового діловодства, підготовці наказів, зокрема тих, які  стосуються оплати праці працівників заакладів освіти, прийомі на роботу військовозобов’язаних, дотриманні вимог техніки безпеки в навчальних закладах. 

 Тамарою Фесько надано конкретні рекомендації керівникам щодо удосконалення роботи навчальних та дошкільних закладів в частині планування роботи, в тому числі в канікулярний період, організації та проведенні заходів з дітьми, в тому числі за межами навчальних закладів, початку опалювального сезону, економії енергоресурсів, дотримання норм харчування дітей.

Актуальним залишається питання проведення на території громади осінніх заходів з благоустрою. Сільський голова звернула увагу керівників навчальних закладів на проведення цих заходів на прилеглих територіях. 

Крім цього, Тамарою Фесько були розглянуті поточні питання, з якими звернулися керівники закладів освіти.