"Моя податкова"

"Моя податкова" та програмні РРО: підприємці цікавляться зручними сервісами


У Братській ДПІ тривають інформаційні зустрічі з підприємцями та громадянами. Працівники інспекції не тільки консультують щодо норм законодавства, але й допомагають опановувати сучасні електронні сервіси ДПС.

Податківці знайомлять, зокрема, з новим мобільним застосунком "Моя податкова", завдяки якому громадяни мають можливість отримати ряд послуг, відомостей та сплатити податки. Завантажити його можна на телефони, що працюють на платформах Android та iOS.

Також відвідувачі ДПІ активно цікавляться встановленням та реєстрацією касових апаратів та програмних РРО. Фахівці служби ознайомлюють з основними правилами розрахункових операцій та демонструють процес підключення ПРРО в Електронному кабінеті.

Крім того, підприємцям роз'яснюють положення Закону України №3219-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану".

Податкові сервіси "в смартфоні" та новації законодавства: мешканці громад  отримують консультації


До  Братської податкової інспекції  за консультаційними послугами звертаються мешканці громад і представники бізнесу.
Найактуальнішими на сьогодні є питання податкових новацій і електронні сервіси ДПС. Фахівці служби роз'яснюють особливості повернення довоєнної системи оподаткування,  проведення розрахункових операцій, застосування касової техніки, ведення товарного обліку, погашення заборгованості тощо.

Також спеціалісти допомагають підприємцям у реєстрації програмних РРО, наголошують на перевагах електронних сервісів податкової служби, які постійно розширюються і удосконалюються. Для зручного і швидкого отримання послуг податківці радять користуватися Електронним кабінетом , мобільним застосунком "Моя податкова" (надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки), чатботом InfoTAX (містить інформацію про облікові дані платника, стан розрахунків з бюджетом тощо).