В листопаді 2023 року Новомар’ївська територіальна громада отримала від волонтерів благодійної організації «Help Ukraine Gothenburg» пожежний автомобіль «SCANIA», на потреби громади, який допоможе оперативніше та ефективніше виконувати поставлені завдання, особливо при гасінні пожеж на відкритих територіях та екосистемах.

Представники Новомар’ївської сільської ради та ПП ССПП «Куйбишева» доставили пожежну машину, яку буде використовувати комунальна організація «Місцева пожежна охорона Новомар’ївської сільської ради», яка розпочне свою роботу  в квітні 2024 року. 

10 листопада в м. Миколаєві, за участі першого заступника голови Миколаївської обласної військової адміністрації Георгія Решетілова, начальника ГУ ДСНС України у Миколаївській області Миколи Панасенка, директора департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Олександра Корольова, начальника управління з питань цивільного захисту Миколаївської ОВА Євгена Проніна, відбулася передача пожежної машини сільському голові Тамарі Фесько.

Тамара Фесько, Новомар’ївський сільський голова, подякувала за надану допомогу, зазначивши, що у громаді великі відстані між населеними пунктами, а надзвичайні події потребують швидкого реагування. Тому нова техніка допоможе у своєчасному наданні допомоги жителям громади,  хотілося б, звичайно, аби пожежна машина не знадобилася і ніяких надзвичайних подій в нашій громаді не траплялося. Проте тепер, маючи професійний пожежний транспорт та місцеву пожежну команду, громаді буде значно легше. Це пожежне авто покращить протипожежний захист та підвищить рівень безпеки місцевих мешканців».

Новомар’ївська сільська рада висловлює вдячність керівнику ПП ССПП «Куйбишева» Володимиру Суровцеву за надану допомогу в транспортуванні та гаражуванні пожежного автомобіля.