У Ганнівці перевірили готовність укриття дошкільного навчального закладу


На контролі сільської ради і особисто сільського голови Тамари Фесько знаходилося облаштування укриття для дошкільного навчального закладу в с. Ганнівка, з тим, щоб перевести роботу садочка на очну форму роботи та забезпечити повноцінне навчання та виховання дітей, а саме головне – їх безпечне перебування в закладі.

 Слід зазначити, що дякуючи спільним зусиллям приватного підприємця Валентини Московщук, депутата сільської ради Валентина Московщука,  старости Ганнівського старостинського округу Антоніни Козакевич, колективу садочка на чолі з завідуючою Тетяною Галебою та батьків було проведено велику роботу по приведенню приміщення укриття у відповідність до існуючих норм. 

Масштаб проведених робіт вражає. Валентина Московщук зазначила, що місцеві жителі знають, в якому стані це місце перебувало, перш ніж тут почали облаштовувати укриття – сміття було зсипано просто на підлозі, загалом його було вивезено 8 причепів. Зараз все розчищено і доведено до ладу.

17 листопада стан укриття перевірили Новомар’ївський сільський голова Тамара Фесько, заступник сільського голови Олена Маєр та начальник відділу комунальної власності, інфраструктури, житлово-комунального господарства, благоустрою, господарського забезпечення та НС Новомар’ївської сільської ради Дмитро Ткаченко.

Слід зазначити, що в приміщенні, яке досить велике за площею, під час повітряної тривоги, можуть розміститися не тільки діти та працівники дошкільного навчального закладу, а й жителі села. 

Укриття облаштовано новими дверима, забезпечено питною бутильованою водою, електропостачанням, засобами пожежогасіння та гігієни,  стільчиками та столами для розміщення дітей, на яких знаходяться книжки та олівці для того, щоб зайняти дітей.

В планах директора дошкільного закладу та працівників художньо оформити стіни укриття, для того щоб створити дітям більш комфортну атмосферу перебування в ньому.

За результатми обстеження стану укриття сільський голова рекомендувала облаштувати вхід до укриття поручнями для більш безпечного спуску до нього, зазначивши, що безпека дітей — понад усе. За її словами важливо повернути процес навчання у всіх закладах освіти громади саме до очної форми, однак зробити це можна лише за умови забезпечення безпеки під час навчального процесу, над чим фактично і працює влада.

Новомар’ївська сільська рада висловлює вдячність приватному підприємцю Валентині Московщук та депутату сільської ради Валентину Московщуку за надану допомогу в облаштуванні укриття для Ганнівського дошкільного навчального закладу.