Українська хустина – берегиня роду

7 грудня – Всесвітній день української хустки, яка є невід’ємною частиною української культурної спадщини, день, який відзначається з метою збереження українських традицій.

 Хустка для українок – це не просто головний убір, це річ символічна, знакова, і є нашою культурною спадщиною - це наша історія на уквітчатому полотні.  Саме українська хустка об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки як символ роду, бо вона увібрала в себе тепло рук і доброту рідних людей.

Практично жодне свято, за участі жінок, не обходиться без цього головного убору: в них виступають пісенні та театральні колективи, учасники художньої самодіяльності, це є і просто повсякденним жіночим убором.

З метою збереження українських традицій, в рамках відзначення Дня української хустки,  учні Костуватської гімназії провели флешмоб  ”Хустку одягаю-перемогу  закликаю”, зробили лепбук та об'ємну аплікацію "Українська хустина - берегиня роду".

Ну а майстер-клас, як правильно в’язати та носити хустку, проведений для дітей, мав на меті збереження  родинних реліквій, які передаються з покоління в покоління, які зберігаються в кожній сім’ї і символізують безперервний зв’язок поколінь.

Біліотекар Григорівської сільської бібліотеки Сніжана Бодлєва в цей день привітала з Днем хустки жінок, які все своє життя присвятили дітям, дарували свою посмішку та знання не одному поколінню - вчителів Ніну Іванівну Котяк, Ліду Іванівну Дзудзило та Аллу Талимівну Цап, побажавши їм здоров’я, поваги та мирного неба! 

Так бережімо ж наші традиції, передаваймо їх з покоління в покоління, як наш скарб, як символ нашої культури, нашої нації!