Відбулася ХХУ сесія Новомар’ївської сільської ради: заслухано звіт сільського голови за 2023 рік та прийнято бюджет 2024 року


20 грудня 2023 року відбулася ХХУ сесія Новомар’ївської сільської ради, в засіданні якої взяли участь  17 депутатів. 

Сесію проводила сільський голова Тамара Фесько. 

В ході пленарного засідання було розглянуто 28 питань.

Перед  розглядом питань порядку денного сільський голова Тамара Фесько за заслуги перед українським народом вручила грамоту та відзнаку Верховної Ради України директору ПП ССПП «Куйбишева» Володимиру Суровцеву, за вагомий особистий внесок в соціально-економічний розвиток Миколаївщини та громади вітальний лист Міністерства аграрної політики та продовольства України колективу ПрАТ «Добробут» (директор О. Мезник) та грамоту Вознесенської районної ради Олександру Мезнику  - директору ПрАТ «Добробут», почесні грамоти Миколаївської обласної державної адміністрації Мар’яні Гридіній – начальнику відділу соціального захисту сільської ради та Олексію Степанову - директору ППАФ «Вікторія», грамоту Миколаївської обласної ради Оксані Прудніковій – начальнику відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності сільської ради, подяку Миколаївської обласної державної адміністрації Сергію Слюсаренку – головному агроному ПП ССПП «Куйбишева», грамоту Вознесенської районної військової адміністрації Олександру Бондаренку.

Почесну грамоту Миколаївської обласної державної адміністрації за вагомий внесок в розвиток громади отримала сільський голова Тамара Фесько.

Грамотами за ІІ місце в ІІ обласних онлайн змаганнях «Вільні люди» із загальної та спеціальної фізичної підготовки (І дивізіон) зі стрибків через скакалку серед хлопців була нагороджена команда Миролюбівського ліцею Новомар’ївської територіальної громади та Прокопенко Микола – учень 3 класу Миролюбівського ліцею за ІІІ місце зі стрибків через скакалку серед хлопців. 

Зі звітом про роботу Новомар’ївської сільської  ради та її виконавчого комітету у 2023 році виступила сільський голова Тамара Фесько. За результатами розгляду цього питання звіт було взято до відома та  запропоновано виконкому та депутатському корпусу Новомар’ївської сільської ради продовжити роботу, направлену на подальший соціально-економічний розвиток громади в умовах воєнного стану,  вирішення нагальних питань внутрішньо переміщених осіб, пільгових та соціально незахищених груп населення, надання допомоги Збройним Силам України. 

Депутатами було затверджено бюджет Новомар’ївської сільської територіальної громади на 2024 рік, який представила на сесії начальник фінансового відділу сільської ради Тетяна Слюсаренко.

Вона ж доповіла з питань питань внесення змін до бюджету Новомар’ївської сільської територіальної громади на 2023 рік, затвердження основних показників соціально-економічного розвитку Новомар’ївської територіальної громади на 2024 рік, мережу розпорядників та отримувачів коштів місцевого бюджету Новомар’ївської сільської територіальної громади.

Начальник Братського відділення поліції №1 Вознесенського районного управління поліції в Миколаївській області Олександр Марченко довів до відома присутніх хід виконання Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Новомар’ївської сільської ради за 2023 рік та затвердження Програми  профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Новомар’ївської сільської ради на 2024-2027 роки.

Мар’яна Гридіна - начальник відділу соціального захисту населення сільської ради доповіла про затвердження Комплексної програми соціального захисту населення  «Турбота» Новомар’ївської сільської ради на період з 2024-2026 року.

В ході сесії були також розглянуті питання про  продовження терміну дії на 2024 рік Програм розвитку освіти Новомар’ївської сільської ради та «Шкільний автобус», перейменування вулиць в населених пунктах Новомар’ївської  сільської територіальної громади Вознесенського району Миколаївської області, затверджено план роботи Новомар’ївської сільської ради на 2024 рік.

На сесійному засіданні було також розглянуто низку земельних питань.

Сесія пройшла за активної участі депутатів, з усіх питань прийнято відповідні рішення.