Різдвяна пісня у прозі


Наступило Різдво, найкраще свято для дітей та дорослих.  Хоча багато хто асоціює Різдво з веселощами, подарунками та смачною їжею, книга відіграє не менш важливу роль у цій святковій атмосфері, тому що навіть сама атмосфера в цей час змінюється, поскільки нас оточують різдвяні прикраси, запах ялинки, тепло та затишок в оселях. 

Це час, коли діти та дорослі, відірвавшись від гаджетів,  мають змогу зануритися у чарівний світ різдвяних історій, насолодитися яскравими обкладинками казок для дітей, класичними різдвяними творами та збірками рецептів для приготування смачних страв.

А ще - Різдво – час, коли кожен може знайти щось особливе в книзі, особливо діти, які можуть заглибиться у атмосферу свята, коли її магія  залишиться з ними надовго, навіть коли свята закінчаться.

З цією метою, 25 грудня в Новомар’ївській сільській раді, за ініціативи сільського голови Тамари Фесько, було організовано «Різдвяні читання з головою громади», на які було запрошено учнів 6 класу Новомар’ївського ліцею разом з заступником директора з навчально-виховної роботи Лілією Крецу. 

Для різдвяних читань було обрано різдвяну повість Чарльза Діккенса “Різдвяна пісня у прозі”, і недаремно, бо Різдво в ній сприймається як свято уславлення родинного вогнища та сімейних цінностей, дає можливість повернутися до християнських цінностей: милосердя, любові, прощення й добра, подивитися на життя по - іншому та змінитися на краще.

Читали в ролях різдвяну повість з дітьми сільський голова Тамара Фесько, заступники сільського голови та працівники сільської ради, намагаючись донести до дітей думку про те, що в їх  руках змінити життя на краще, жити у мирі і злагоді, бути добрими і милосердними, аналізувати свої вчинки та помилки, які треба виправляти завжди вчасно, замислитися над власним життям.

До «Різдвяних читань» бібліотекарем Новомар’ївської сільської бібіліотеки Тетяною Ковтуненко, з метою заглиблення дітей в атмосферу свята,  було підготовлено цікавий, змістовний та яскравий перегляд літератури «Різдвяні дива». 

Підводячи підсумки читань діти активно відповідали на питання щодо людських цінностей, що має негативний вплив на людей, а що робить нас добрішими та милосерднішими, як змінює нас дух Різдва.

Ну а на закінчення всі учасники різдвяних читань мали змогу пригоститися різноманітними смаколиками, підготовленими для них працівниками сільської ради. 

Сяйво Різдва та “Різдвяної пісні у прозі” Чарльза Діккенса дали ще одну можливість всім присутнім зрозуміти, що щасливою людину роблять:  родина, друзі, щире серце, бо як говорив сам Чарльз Діккенс: «Май душу, май серце і будеш людиною на всі часи».

Творімо добро разом!