Проведено рейд «Діти вулиці»


     На виконання Комплексної програми захисту прав дітей Новомар’ївської сільської ради Вознесенського району Миколаївської області «Дитинство», наказів начальника служби у справах дітей виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради від 22.01.2024 р. № 13 та 24.01.2024 р. №14 «Про проведення профілактичного заходу «Діти вулиці» на території Миролюбівського та Григорівського старостинських округів проведено відповідні рейди по селах Миролюбівка та Людмилівка.

   Рейди проведено з метою профілактики дитячої бездоглядності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, виявлення родин, в яких діти перебувають у складних життєвих обставинах.                

             В ході  рейдів здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 6 сімей, в яких виховуються 12 дітей та виявлено родину, де діти перебувають в складних життєвих обставинах. З мамою дітей проведено профілактичну та роз’яснювальну роботу щодо ухилення її від виконання батьківських обов’язків.  Фахівцем із соціальної роботи Братського центру соціальних служб Братської селищної ради проведено оцінку потреб даної родини та за результатами прийнято рішення про взяття сім’ї під соціальний супровід).

      За результатами рейдового заходу з законними представниками дітей проведено роз'яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, здійснення належного контролю за місцем перебування їх дітей у вечірній час, недопущення вживання дітьми алкогольних напоїв.