Щодо спалаху вірусу грипу птиці (кури) типу А1 субтипу Н5 в м. Новий Буг, Баштанського району, Миколаївської області


В Баштанському районі, Миколаївської області 25 січня 2024 року зареєстровано спалах вірусу грипу птиці типу А1, субтипу Н5, (м. Новий Буг, вул. Григорія Сковороди, 56).

Рішенням ДНПК при Баштанській військовій адміністрації, протокол № 2 від 25.01.2024, запроваджено обмеження та застосовано зонування.

До епізоотичного вогнища потрапили території вулиць Сковороди, Чкалова, Одеська, м. Новий Буг, Новобузької міської ради, Баштанського району, Миколаївської області.

       Встановлено буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої ввійшли населенні пункти: м. Новий Буг, с. Станційне Новобузької міської ради, Баштанського району.

       До зони спостереження (нагляду) потрапили: територія навколо неблагополучного пункту (епізоотичного осередку) радіусом 10 км, до якої включено населені пункти: с. Новосілля, с. Новодмитрівка, с. Загальна Користь, с. Петрівка, Новобузької міської ради, Баштанського району.

В інфікованій зоні, зонах захисту та нагляду проводяться заходи відповідно до Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 547 від 17.10.2011 року.

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області наголошує, власникам домогосподарств, що утримують птицю необхідно суворо дотримуватись вимог закритого режиму, при найменших ознаках захворювання птиці у ваших господарствах, а також про всі випадки загибелі птиці просимо терміново інформувати Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою, Миколаївська область, Вознесенський район, м. Вознесенськ, вул. Зої Космодем'янської, 2 та на e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.