Декларування доходів громадян у 2024 році

Братська ДПІ, що з 1 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році.
З метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в «Електронному кабінеті платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/) створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації.
Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.
Єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.
Для подання декларації через «Електронний кабінет платника» рекомендуємо дотримуватися наступного алгоритму:
  1. Зайти за допомогою кваліфікованого електронного підпису в «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/).
  2. У режимі «ЕК для громадян» приватної частини  створити та заповнити Податкову декларацію про майновий стан і доходи (F0100214).
  3. Після успішного заповнення зберегти, підписати декларацію за допомогою КЕП та відправити.
  4. Дочекатися на отримання Квитанції №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа та Квитанції №2, яка засвідчує факт і час приймання (неприймання) чи реєстрації електронного документа.
В Братській ДПІ створено відповідні умови для заповнення декларацій платниками податків. Відвідувачам надається допомога при заповненні декларацій про майновий стан і доходи за новою формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.08.2023 року № 467. Фахівці допомагають подавати звітність в електронному вигляді з використанням безкоштовного та зручного сервісу ДПС «Електронного кабінету платника».