Проведено профілактичний захід «Діти вулиці»


      З метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї,  8 лютого  2024 року начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради спільно з директором Братського центру соціальних служб, фахівцем соціальної роботи Братського центру соціальних служб Братської селищної ради, представниками ВП №1 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області проведено профілактичний рейд «Діти вулиці» по території Ганнівського старостинського округу: с. Костувате, Петрівка Перша та Миролюбівського старостинського округу: с. Миролюбівка, Юр’ївка.

      Під час  рейду було відвідано 6 сімей, які відносяться до таких, що потребують підвищеної соціальної уваги та підтримки. У даних сім’ях виховується в загальній кількості 19 дітей.

     З батьками сімей були проведені бесіди щодо дотримання санітарно – гігієнічних умов у житлових приміщеннях, забезпечення регулярного харчування дітей, створення належних умов проживання для малолітніх і неповнолітніх дітей. Також були дані рекомендації щодо виключення випадків розпивання спиртних напоїв в присутності дітей, і загалом, зловживання алкоголем. Наголошено на необхідності цільового використання державних коштів, контролю своєчасної оплати комунальних платежів.

    Під час інспекції, до відома батьків було доведено,  що відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» батьки або особи, що їх замінюють  зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.  Ухиляння батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, – тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення).     

     Стосовно двох родин складені протоколи  про адміністративне правопорушення за неналежне виконання батьківських обов’язків по відношенню до дітей.