На контролі захист прав дітей


15 лютого 2024 року в Новомар’ївській громаді з робочим візитом перебували представники служби у справах дітей Миколаївської обласної військової адміністрації Наталія Меньшова, Євгеній Швець та головний спеціаліст відділу здійснення державного контролю за дотриманням прав дітей Національної сервісної служби Вікторія Мусіна. 

З представниками обласної служби у справах дітей зустрілися сільський голова Тамара Фесько, заступник сільського голови Олена Маєр та начальник служби у справах дітей Альона Калько. В ході зустрічі були обговорені питання соціального захисту дітей, в тому числі сиріт та позбавлених батьківського піклування, створення прийомних та патронатних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Сільський голова під час зустрічі наголосила, що сімейні форми виховання є пріоритетними під час влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування в громаді і над цим активно працює служба у справах дітей.

Під час перебування в громаді представники служби у справах дітей облвійськадміністрації вивчили стан справ з питання захисту прав дітей, роботи служби, відвідали дитячий будинок сімейного типу Євсєєвих в с.  Юр’ївка Миролюбівського старостинського округу, зустрілися та поспілкувалися з дітьми, прийомною мамою та бабусею, вручили подарунок для подальшого розвиваючого навчання малечі.