У Новомар’ївській громаді стартував другий етап «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»


У рамках загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч», з метою залучення школярів до систематичних занять фізичними вправами та спортом, на базі Новомар’ївського ліцею  16 лютого відбулося відкриття змагань другого етапу загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»  Новомар’ївської громади.

Відкриваючи змагання, заступник сільського голови - ведуча Олена Маєр зазначила, що  цей проєкт створено за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та реалізується Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти України,  Миколаївською обласною військовою адміністрацією, Вознесенською районною військовою адміністрацією та громадами. 

  Головна мета проєкту – залучення школярів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей через спорт, можливість самовиразитися, відчути командний дух, атмосферу спілкування і дружби. 

    «Ми вже розпочали цей захоплюючий шлях довжиною в п’ять етапів: шкільний – сформовано збірні команди з окремих видів спорту, сьогодні даємо старт територіальному, на якому змагання відбудуться серед шкіл у межах нашої територіальної громади, потім районний та обласний, де і визначаться переможці, які гідно будуть представляти нашу область на всеукраїнському завершальному етапі», - зазначила Олена Маєр.

Перед початком змагань прозвучав гімн України та хвилиною мовчання вшанували  загиблих воїнів, які віддали своє життя за свободу і  незалежність Української держави. 

З вітальним словом до присутніх  звернулася сільський голова Тамара Фесько, яка побажала перемоги та наснаги і наголосила, що  спорт – це завжди  здоров’я, сила та витримка, побажала юним спортсменам тільки успіхів у цьому та наступних етапах. Сільський голова підкреслила, що знаковим є відкритття змагань в день державного свята - Дня єднання та привітала всіх зі святом.

До учасників змагань звернулися директор Новомар’ївського ліцею Олександр Ніколін та начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму сільської ради Світлана Гірієнко.

Справжніми родзинками відкриття та підведення підсумків змагань стаи виступи команд з черлідингу Костуватської гімназії та Новомар’ївського ліцею.

У змаганнях беруть участь чотири заклади загальної середньої освіти громади Новомар’ївський, Ганнівський, Миролюбівський ліцеї та Григорівська філія Новомар’ївського ліцею.

В день відкриття  ігор пройшли змагання з волейболу. Гра між командами показала, що наші діти хочуть грати та вигравати. Вони отримали шалену підтримку від своїх однокласників і вболівальників. 

Слід зазначити, що такий проєкт – чудова ініціатива, адже наші школярі, які зареєструвалися до участі в змаганнях з усіх видів спорту: волейболу, баскетболу, футзалу, черлідингу та спортивного орієнтування - мають змогу продемонструвати свої навички та позмагатися. 

За результатами зіграних ігор з волейболу в запеклій боротьбі перше місце виборола команда Новомар’ївського ліцею, друге – Ганнівського ліцею, третє – Миролюбівського ліцею. Вітаємо!

За І-ІІІ місця переможці та призери отримали кубки, грамоти за участь, а також м’ячі для своїх шкіл.

Кубки та м’ячі переможцям змагань з волейболу вручила заступник сільського голови Олена Маєр. 

Змагання відбуватимуться щотижня поетапно, в рамках проведення «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» попереду нас очікують ще спортивні баталії з  баскетболу, футзалу та спортивного орієнтування.

Бажаємо юним спортсменам успіхів та нових перемог!

Сільська рада висловлює вдячність директору ПП ССПП «Куйбишева» Володимиру Суровцеву за надану підтримку у проведенні змагань! 

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!