Вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. У рамках вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, патріотичного виховання молоді, у закладах освіти та культури Новомар’ївської територіальної громади пройшли тематичні заходи: години-реквієми, тематичні лінійки, години спілкування, години пам’яті, презентації книжкових виставок.

У Новомар’ївському ліцеї педагог-організатор Козакевич С.М. провела  лінійку «Сто небесних ангелів», де учні розповідали вірші про страшні сторінки історії нашої держави та вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав  своє життя за незалежність країни. У 7 та 10 класі були  проведені  виховні години  «Зима, що нас змінила», а учні початкових класів виготовили  «Янголів пам’яті».

В Миролюбівському ліцеї проведено лінійку  пам'яті "Їх прийняло небо, лишивши списки...", флешмоб "Передай свічку пам'яті" та переглянуто  відео "Історія Революції Гідності".

В Григорівській філії Новомар’ївського ліцею проведено тематичні лінійки та уроки, в Костуватській гімназії - лінійку-реквієм «Вічна пам’ять героям!».

Під час заходів вчителі та учні, в знак скорботи, хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Відповідні тематичні заходи відбулися і в закладах культури громади. В Костуватській бібліотеці було проведено урок мужності “Живим уклін - загиблим слава” та презентовано книжкову виставку, у Григорівській сільській бібліотеці виготовлено лепбук «Хронометр пам’яті», оформлено книжково – ілюстративну виставку «Герої не вмирають» та проведено патріотичну годину «Небесна Сотня у вирій полетіла», в Мостівській сільській бібліотеці пройшла інформаційна година «Пам'яті нескорених».

Проведення таких заходів дає змогу кожному усвідомити на скільки страшними були події того часу, збагатити свої знання про ті буремні дні,  Євромайдан та його причини, віддати данину пам’яті Героям Небесної Сотні.

ПАМ’ЯТАЄМО!