У Кам’яно-Костуватській початковій школі плетуть маскувальні сітки для українських захисників

З перших днів війни жителі Новомар’ївської громади  всебічно намагаються допомогти армії: продуктами харчування, теплими речами, обладнанням, технічними засобами, виготовленням захисних маскувальних сіток. 

За замовленням військових – земляків протягом зимового  періоду 2023-2024 року вечорами та у вихідні дні в Кам’яно-Костуватській початковій школі збираються небайдужі жителі села та учні школи, які плетуть маскувальні сітки, які потім відправляють на передову своїм односельцям – військовим. 

На фронті є потреби у маскувальних засобах, тому плетуть не просто сітки, а по-справжньому якісну та корисну продукцію для військових, а учні пишуть зворушливі листи та виготовляють обереги.

 Місце для виготовлення маскувальних сіток базується в спортивній залі, що дає можливість кам’яно-костуватцям не сидіти вдома, а бути корисними, передусім для військовослужбовців – земляків. Односельчани вкладають у вироби серце й душу та віру в нашу Перемогу. 

На сітки та матеріал для їх виготовлення збираються практично всі жителі села, бо вважають, що маскувальні сітки, без перебільшення, рятують життя наших бійців на передовій, адже дають змогу приховати від ворога техніку і місця розміщення особового складу.

 З часом рівень майстерності у плетінні маскувальних сіток значно зростає. Для їх виготовлення використовують тканину різних кольорів. Зелену - для весняно-літнього періоду, білу - для осінньо-зимового періоду.

Разом з сітками військовим передають і продукти харчування та різні смаколики.

Слід зазначити, що ці маскувальні сітки рятують життя військових на передовій. А кожна година, котру люди витрачатимуть на таку важливу справу, невпинно наближатиме нашу спільну перемогу над ворогом.

Наближаємо Перемогу разом!