На контролі – забезпечення здорового харчування дітей громади
Питання здорового харчування учнів є особливо актуальним, оскільки це -найважливіша запорука здорового розвитку дитини.
Забезпечення раціонального і безпечного харчування учнів у закладах освіти, поліпшення його якості, здійснення систематичного контролю за організацією харчування дітей є одним із важливих напрямків роботи, які систематично вирішуються в Новомар’ївській громаді, який неодноразово упродовж останнього часу був предметом обговорення на нарадах Новомар’ївського сільського голови з керівниками структурних підрозділів ради та директорами навчальних закладів.
Слід зазначити, що громадою, ще у 2020 році, до їдалень закладів освіти було придбане нове холодильно-технологічне обладнання, меблі, інвентар.
В цьому навчальному році було розроблене та затверджене перспективне меню на осінньо-зимовий та весняний періоди, проведено закупівлі на постачання продуктів харчування.
З метою контролю за станом харчування дітей в навчальних закладах, 12 березня сільським головою Тамарою Фесько здійснено відповідну перевірку в Новомар’ївському ліцеї та Кам’яно-Костуватській початковій школі.
В Новомар’ївському ліцеї сільський голова побувала саме на великій перерві, під час якої харчувалися учні початкових класів. Разом з директором школи Олександром Ніколіним та працівниками їдальні було обговорено питання дотримання меню, перевірено стан збереження і наявність продуктів та контрольної порції.
У дітей сільський голова поцікавилася чи задоволені вони стравами, що їм готують, та наголосила на важливості дотримання здорового харчування, бо це важлива складова їх здоров’я.
Під час перебування в Кам’яно-Костуватській початковій школі, разом з директором Ольгою Кісільовою, було перевірено стан зберігання та наявність продуктів, оглянуто контрольну порцію, обговорено стан організації харчування дітей в закладі.
Сільський голова, перебуваючи в навчальних закладах, наголосила їх керівникам, що продовження роботи по забезпеченню здорового харчування дітей сприятиме його поліпшенню, поскільки воно повинно бути, насамперед, якісним та безпечним. Адже це - один з критеріїв здоров’я учнів.