День українського добровольця в закладах освіти та культури громади

Починаючи з 2017 року, українці щорічно відзначають ще одну пам'ятну дату - 14 березня. В  цей день відбувається вшанування добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент добровільно пішли на поле бою, щоб захистити Україну. У важкі моменти для України добровольці підтримали та посилили українську армію.

З нагоди Дня українського добровольця 14 березня в навчальних закладах та закладах культури громади відбувся цілий цикл заходів.

Зокрема, в  Костуватській гімназії було проведено годину національної гідності "Покликання - "доброволець". Без наказів захищати батьківщину".

У Ганнівському ліцеї відбувся урок мужності “За Україну-за її волю”; проведено патріотичну годину “Вони для нас виборюють життя”, інформаційний урок “ Доброволець - це поклик серця!”, в Миролюбівському ліцеї пройшла загальношкільна лінійка, а в Новомар’ївському ліцеї відбулися тематичні заходи  «Доброволець – герой сьогодення».

З учнями Кам'яно-Костуватської початкової школи було проведено годину з елементами бесіди «Вони для нас виборюють життя», під час якої учні ознайомилися із виникненням свята та створили асоціативний кущ «Доброволець».

У Михайло- Жуківському та Григорівському  закладах дошкільної освіти з малечою було проведено  виховний захід "Країна - мати. Вмій її захищати" та переглянуто фільм "Воїни світла".

Григорівською сільською бібліотекою та Григорівським СБК з учнями Григорівського навчального закладу було проведено патріотичний захід «За покликом серця та сумління», в ході якого діти мали змогу переглянути  відеоматеріал  про українських добровольців «Доброволець – без наказів захищати Батьківщину» та взяти участь у презентації книжкової виставки «День українського добровольця». В Новомар’ївській сільській бібліотеці проведено годину-спілкування "Вони для нас виборюють життя".

Під час  всіх проведених заходів в закладах освіти та культури хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих захисників.

Всі проведені заходи засвідчили нашу віру в ПЕРЕМОГУ, здобуття якої не можна собі уявити без внеску українських добровольців - символу звитяги, самопожертви та героїзму!