Патронат над дитиною – шанс щасливого майбутнього!

Служба у справах дітей виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради запрошує жителів Новомар’ївської громади стати патронатними вихователями та надати тимчасовий, надійний прихисток дітям, які опинились у складних життєвих обставинах тощо.

Послуга патронату є оплачуваною. Розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, оплата здійснюється за кожен день перебування дитини в сім’ї.

На дітей, влаштованих в сім’ю, виплачується соціальна допомога на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя у розмірі двох з половиною прожиткових мінімумів для дітей віком до 6 років та для дітей віком від 6 до 18 років.

Обов’язкова умова: один з патронатних батьків має бути безробітнім, бо основним місцем роботи стає патронатне виховання, відповідно йому чи їй нараховується страховий стаж.

Також патронатний вихователь не може поєднувати догляд за дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.


ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНО ПОДАТИ, ДЛЯ ТОГО ЩОБ СТАТИ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ?


Кандидат у патронатні вихователі подає до соціального закладу за місцем проживання такі документи:

1) заяву;

2) копію паспорта громадянина України;

3) копію трудової книжки (у разі наявності);

4) висновки про стан здоров’я кандидата у патронатні вихователі та осіб, які проживають разом з ним;

5) довідку про відсутність судимості, в тому числі членів його сім’ї, які досягли чотирнадцятирічного віку і проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;

6) копію документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

7) письмову згоду на влаштування дитини в сім’ю кандидата у патронатні вихователі усіх членів його сім’ї, які проживають разом з ним, в тому числі дітей, які досягли такого віку та рівня розвитку, що можуть її висловити.


Якщо Ви бажаєте підтримати дитину та стати патронатним вихователем, за більш детальною інформацією звертайтеся до служби у справах дітей виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради за адресою  пров. Шкільний 1/3 с. Новомар’ївка Вознесенського району.