Події дня


30 квітня 2024 року Новомар’ївським сільським головою Тамарою Фесько проведено засідання виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради, в ході якого розглянуто 5 питань.

З питання внесення змін до призначення бюджетних асигнувань на 2024 рік проінформувала начальник фінансового відділу сільської ради Тетяна Слюсаренко.

Начальник відділу соціального захисту населення  Мар’яна Гридіна виступила з питання затвердження висновку органу опіки та піклування про доцільність призначення опікуна.

Перший заступник сільського голови Наталія Глаголенко проінформувала присутніх членів виконавчого комітету про  виконання заходів в громаді при проведенні заходів з благоустрою. Зазначила, що протягом місячника з благоустрою в громаді впорядковано 26,4 км узбіч доріг, 21 кладовище, 13 пам’ятних знаків, побілено близько 2000 дерев, висаджено більше 40 одиниць зелених насаджень.

Сільський голова Тамара Фесько відзначила як результативну, роботу, проведену протягом місячника з благоустрою на центральній садибі та в старостинських округах громади.


Доповідаючи з питання запобігання загибелі людей на водних об’єктах, Наталія Глаголенко зазначила, що з настанням літнього періоду погіршується ситуація із загибеллю людей на воді, основною причиною якої є: купання в заборонених та непристосованих місцях; недотримання правил поведінки на воді під час купання та риболовлі; купання в нетверезому стані.

З метою запобігання нещасним випадкам на водних об'єктах, неможливості визначити на території громади місць для купання та обладнання їх згідно вимог чинного законодавства, виконавчий комітет вирішив визнати непридатними для купання людей водні об’єкти Новомар’ївської сільської ради через не відповідність вимогам «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України»; заборонити  купання людей на водних об’єктах центральної садиби (с. Новомар’ївка, с. Обухівка) та водних об’єктах сіл Кам’яно-Костувате, Костувате, Миролюбівського, Ганнівського, Григорівського старостинських округів. Старостам  старотинських округів на підпорядкованих територіях  виготовити та встановити на берегах водойм таблички із написом: «Купання заборонено». Керівникам закладів загальної середньої та дошкільної освіти провести бесіди та інструктажі для вихованців та працівників  навчальних закладів про заборону купання людей на водних об’єктах сільської ради. 

 Перший заступник сільського голови також доповіла з питання попередження пожеж в екосистемах громади, проінформувавши про стан пожежної безпеки в громаді та про заходи щодо попередження виникнення пожеж у природних екосистемах, захисту житлових будинків, запобігання ускладнення ситуації у місцях складування побутових відходів та своєчасного реагування на загоряння, у зв’язку з чим необхідно: посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки; своєчасно здійснювати скошування трави та прибирання узбіччя від легкозаймистих матеріалів у межах смуги відводу автодоріг та прибудинкової території житлового сектору; не допускати влаштування несанкціонованих сміттєзвалищ та організовувати своєчасний вивіз сміття.

Наголосила, що у випадку порушення правил пожежної безпеки на території сільської ради та порушення встановлених законодавством вимог або самовільного випалювання рослинності та її залишків  передбачено адміністративна відповідальність, у вигляді штрафу, за ст. 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення у розмірі (1700 грн. — 3400 грн. для громадян та 3400 грн. — 5100 грн. для посадових осіб) та за ст. 77-1 ч.1 КУпАП  у розмірі (3060 грн. — 6120 грн. для громадян та 15300 грн. — 21420 грн. для посадових осіб).

З усіх розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

На засіданні комісії з питань розгляду звернень громадян розглянуто 1 звернення стосовно надання матеріальної допомоги. 

Цього ж дня,  Тамара Фесько провела засідання адміністративної комісії при сільській раді, на якій розглянуто 2 протокола.