8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років


Дорогі земляки!

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

8 травня, в День пам’яті та перемоги, Україна та світ вшановуватиме кожного, хто боровся з нацизмом. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять мирні цивільні люди, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, діти війни, примусові робітники. Адже війна – це долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Цей день - ще одна можливість пережити відчуття гордості за український народ, згадати його патріотичні подвиги у боротьбі з нацизмом.

В цей день ми складаємо шану всім, хто віддав своє життя за мир і свободу нашої країни. Хай наша пам'ять про них завжди буде живою. Нехай цей день стане нагадуванням про те, що мир та свобода - це найважливіші цінності, які ми повинні берегти та захищати. Особливо тепер, коли ворог атакує нашу Батьківщину, руйнує ракетами українські міста, вбиває мирних жителів та дітей. Та ми віримо, що зовсім скоро настане наш день перемоги і ми зможемо вільно жити в своїй країні!  

Нехай цей День пам'яті стане важливим символом нашої єдності, пам'ятаймо, що лише разом ми непереможні і тільки спільними зусиллями зможемо зберегти мир та свободу.


З повагою

сільський голова                                               Тамара ФЕСЬКО