ПОКИ ПАМ’ЯТАЄМО – МИ НЕПЕРЕМОЖНІ!


8 травня 2024 року Україна відзначає День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, Україна та світ вшановує кожного, хто боровся з нацизмом. Адже війна – це долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

В цей день ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв війни. 

Новомар’ївський сільський голова Тамара Фесько, заступники сільського голови, працівники сільської ради, культури, старости, учні, педагоги загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів  на центральній садибі громади та старостинських округах взяли участь у лаконічних церемоніях вшанування пам’яті загиблих та поклали квіти до меморіальних плит, обелісків, пам’ятних знаків. 

В закладах освіти та культури громади пройшли відповідні заходи, зокрема, в Ганнівському ліцеї було проведено майстер-клас виготовлення маків пам'яті та історичний екскурс "Не стерти в пам'яті минуле."

 У Григорівському навчальному закладі були виготовлено аплікації "День пам'яті", проведено знайомство з краєзнавчими матеріалами виставки ,,В пам'яті навіки збережемо'' та вікторину "Пам'ятаємо. Перемагаємо.", оформлено інсталяцію "Пам'ятаємо тих, хто боровся за Україну!".

 В Костуватській гімназії було проведено операцію «Солдатські могили» (трудовий десант по упорядкуванню території біля Алеї слави), загальношкільну лінійку “Не загасити пам’яті вогонь…», майстер-клас по виготовленню червоних маків.

У Кам'яно-Костуватській початковій школі учні виготовили колективний виріб «Поки пам?ятаємо - ми непереможні!».

В Костуватській сільській бібліотеці пройшла історична година “Пам’ятаємо. Перемагаємо”.

Пам’ятаємо тих, хто загинув у роки Другої світової війни, загиблих в Україні під час військової агресії росії проти України у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави.

Нехай цей День пам'яті стане важливим символом нашої єдності, пам'ятаймо, що лише разом ми непереможні і тільки спільними зусиллями зможемо зберегти мир та свободу.