Вишиванка – символ єдності українського народу

Одним з символів України є вишиванка, а День вишиванки – це свято, яке сприяє єдності українського народу, бо це – наша історія, наші традиції, наша неповторність.

В День вишиванки у Новомар’ївській громаді, з самого ранку, біля Новомар’ївського сільського будинку культури була облаштована фотозона в кращих традиціях українського етносу, біля якої потягом дня всі бажаючі могли зробити світлини.

День вишиванки активно відзначили в навчальних закладах  та закладах культури громади.

Дрес-кодом цього дня була вишиванка, бо свято об’єднало як дорослих, так і дітей.

Цього дня в навчальних закладах громади учні та вчителі приєдналися до Національної руханки в вишиванках «Дякуємо ЗСУ», провели флешмоби та спільно з викладачами створили фотозони, біля яких всі бажаючі мали змогу сфотографуватися. 

Ганнівський сільський будинок культури підготував виставку робіт під назвою "Вишиття життя", серед них: вишиванки, рушники та картини, які мають різний стиль та  орнамент, а деяким представленим роботам вже більше 60 років. А надали їх на виставку Ксенія Калетінська, Майя Саєнко, Галина Герасименко. Відвідали виставку вихованці Ганнівського садочка, де їх радо зустріла директор осередку культури Антоніна Рувінська. Діти не тільки переглянули роботи місцевих майстринь, а й розповіли вірші і заспівали пісню «Вишиваночка моя». 

В Костуватській сільській бібліотеці також було оформлено виставку робіт сільських майстринь “Вишиванка - наш оберіг”, на якій представлено роботи Кочури Галини, Ополонченко Юлії, Ковальчук Любові, Піщаної Ганни, Маркітан Устини, Антоненко Надії, Скобенко Любові, Мізецької Марії, Герлях 

Ірини.

Як добре, що у нас є свято, яке об’єднує всіх українців, дякуючи йому ми вчимо дітей пам’ятати про своє коріння, любити Україну, єднатися, бо ми всі – одна родина. 

Вишиванка єднає українців, бо це – наш символ і наша неповторність!