Засідання комісії з питань захисту прав дитини

 Новомар’ївської сільської ради


         20 травня 2024 року відбулося  виїзне  засідання комісії з питань захисту прав дитини Новомар’ївської сільської ради на базі Миролюбівського ліцею Новомар’ївської сільської ради  під керівництвом заступника  сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, Олени МАЄР.

      В режимі діалогу учасники засідання обговорили ряд важливих питань щодо запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, жорстокого поводження та насильства над дітьми, профілактики правопорушень в дитячому середовищі, пропаганди здорового способу життя та правової освіти. 

У засіданні взяли участь члени комісії, працівники служби у справах дітей виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради та служби у справах дітей Вознесенської РВА, начальник відділу освіти, молоді, спорту та туризму Новомар’ївської сільської ради, представники  Братського центру соціальних служб Братської селищної ради та інспектор ЮП Вознесенського РУП, староста Миролюбівського старостинського округу та  представники педагогічного колективу Миролюбівського ліцею.

Основні питання, яким була приділена увага під час засідання –   ведення індивідуально-профілактичної роботи з неповнолітніми, спрямованої на виправлення їх поведінки, попередження порушення ними громадського порядку та прав громадян, а також вчинення злочинів, стан підліткової злочинності та профілактичної роботи щодо попередження поширення негативних явищ у дитячому середовищі на території Новомар’ївської сільської ради.


                 Члени  комісії  взяли активну участь у обговоренні, висловлювали власні думки та вносили свої пропозиції до відповідних рішень. З'ясовано факти і обставини по кожному питанню окремо. 

                   За результатами засідання прийнято відповідні рішення  згідно чинного законодавства та з метою захисту прав і інтересів дітей.