Останній дзвінок - в останній весняний день року


В останній день весни, 31 травня, для учнів закладів освіти Новомар’ївської сільської ради пролунав останній дзвоник.

Для одних він сповістив про початок літніх канікул, а для випускників – про  початок нового життєвого шляху.

 В закладах загальної середньої освіти громади відбулись урочистості, зібравши в один яскравий візерунок квіти, кульки та стрічки, дитячі посмішки та схвильовані обличя батьків і педагогів.

Традиційно Гімном України було відкрито урочисті лінійки. А потім усі застигли у хвилині мовчання на честь загиблих захисників України, які віддали свої життя, захищаючи державний суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України. До пам’ятних дощок загиблих випускників, встановлених на фасадах навчальних закладів, покладено квіти. 

В кожний навчальний заклад громади завітали: сільський голова Тамара Фесько, заступники сільського голови Олена Маєр та Анатолій Закусілов, керуюча справами виконавчого комітету Галина Соловйова, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму сільської ради Світлана Гірієнко, старости старостинських округів, керівники сільгосппідприємств, які вітали учнів, педагогів, батьків з завершенням навчального року. Керівники закладів освіти отримали подяки навчальним закладам за внесок у навчання та виховання учнів, розвиток їх творчих та спортивних здібностей.

Цього року 493 учні громади успішно закінчили навчання, а для 25 випускників 11 класів залишилися  позаду шкільні роки - найбільш безтурботна та щаслива пора життя.

Цього року громада, Миролюбівський та Ганнівський ліцеї гордяться своїми медалістами: Клобудською Дар’єю - золота медаль та Москаленко Яною і Шкурко Владиславою – срібні медалі. 

 «Свято останнього дзвоника - найжаданіше для дітей, а особливо для випускників, бо для них – це початок нового етапу життя з новими досягненнями та мріями, зазначила сільський голова Тамара Фесько, звертаючись  до учнів та випускників Новомар’ївського ліцею. Очільник громади побажала всім присутнім миру, учням гарного відпочинку, а випускникам знайти власну життєву стежину, стати гідними громадянами нашої держави, подякувала педагогічному колективу за надані знання, терпіння та витримку. 

А потім теплі слова вітань від директорів навчальних закладів, вчителів, батьків, присутніх, слова вдячності, побажання і відлуння останнього дзвінка – символ прощання зі школою, адже для випускників - це свято є межою між дитинством і дорослим життям, а для інших учнів – сповіщення про  завершення навчального року та підведення підсумків. 

Отже, в останній весняний день року відлунав останній дзвоник в закладах освіти громади, сповістивши про завершення цього навчального року!

До зустрічі в новому, 2024-2025 навчальному році!