Діти - наше майбутнє: День захисту дітей в Новомар’ївській громаді


 Вже традиційно прихід літа  знаменується в Україні відзначенням Міжнародного дня захисту дітей.   

Не залишилися осторонь свята і в Новомар’ївській громаді, адже не дивлячись на війну, ми не можемо забувати про те, що діти – наше майбутнє, заради якого ми боремося та прагнемо швидшої Перемоги! Діти повинні відчувати радість дитинства, захищеність, тому цього дня всі, хто зміг долучитися до створення святкової атмосфери для дітей, зробили все можливе для досягнення цієї мети.

В закладах освіти, бібліотеках юні мешканці громади  брали участь в конкурсах, іграх, спортивних змаганнях, ласували солодощами та морозивом. 

Весь час під час заходів тривала атмосфера свята та радості.

Цього дня у Костуватській гімназії було відбувся футбольний матч між командами дітей та батьків «Спортивна родина – здорова дитина», свято з аніматорами «Цей радісний дитячий світ!», майстер-клас «Виготовлення янголятка». На свято завітали з привітаннями та подарунками від сільської ради - Олександр Бондаренко, від приватного підприємства "Агрофірма "Вікторія" - його директор Олексій Степанов.

 У День захисту дітей у Новомар’ївському ліцеї була проведена захоплююча конкурсна програма, де учні танцювали запальні руханки, малювали малюнки на асфальті та гралися кольоровими фарбами. Також цього дня до закладу приїхала пожежна машина підрозділу місцевої пожежної охорони з с. Новомар’ївка, а її працівники показали дітям облаштування пожежного автомобіля, продемострували як працюють пожежники, надали можливість одягнути справжню пожежну форму, а на завершення влаштували водне шоу. Свято завершилося частуванням солодощами та морозивом. 

 У Григорівському навчальному закладі  діти взяли участь у конкурсах, тематичних руханках та пригостилися морозивом.

В Ганнівському ліцеї весело та завзято пройшли спортивні ігри та змагання під назвою: «На сонячній галявині - нам круто і цікаво», конкурс малюнку на асфальті «Весь світ у долонях дитини», розважальний калейдоскоп «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» (ігри, конкурси, вікторини, турніри).

В спортивних та рухливих іграх, різноманітних конкурсах та розвагах з задоволенням приймали участь учні Миролюбівського ліцею. 

З нагоди свята в Кам'яно-Костуватській початковій школі з дітьми був проведений флешмоб "Сяйте усмішки сонцем зігріті. Миру і щастя всім дітям на світі!», ігри та змагання на свіжому повітрі.

Дошкільнята Григорівського та Михайло-Жуківського ЗДО з задоволенням гралися на свіжому повітрі, брали участь в конкурсах та розвагах і, звичайно ж, поласували солодощами та морозивом.

Не залишилися осторонь і працівники бібліотек, зокрема, в Костуватській бібліотеці пройшов день розваг “Світлішає на світі, коли радіють діти”, в якому взяли участь учні Костуватської гімназії. Діти із задоволенням брали участь у вікторинах, конкурсах, виготовленні поробок з паперу, плетінні браслетів, малюванні. Всі діти отримали в подарунок смаколики.

Свято відбулося! Дуже хочеться, щоб не тільки в цей день, а щодня діти радісно посміхалися, відчували тепло та розуміння дорослих, адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій, а діти - наше джерело надії, енергії, радості та щастя.

 У цей складний для нашої країни час хочеться побажати їм мирного, сонячного неба над головою та щасливого дитинства.

Бережімо дітей, адже вони - наше майбутнє!