«Голоси янголят»: акція з вшанування пам’яті загиблих дітей



Згідно з Постановою Верховної Ради України  – 4 червня в Україні є Днем вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Через військову агресію російської федерації українські сім’ї та діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення, втрачають життя. 

4 червня в Україні вшановується пам’ять кожної безневинної дитини – жертви агресії.

Мітинг - акція «Голоси янголят» з вшанування пам’яті загиблих дітей відбулася і в Новомар’ївській громаді. 

В цей день біля Новомар’ївського будинку культури була оформлена інсталяція з лампадок, квітів та дитячих іграшок. 

Відкрила мітинг-акцію заступник сільського голови Олена Маєр, наголосивши, що дана акція проводиться за ініціативи першої леді Олени Зеленської і має на меті вшанування пам’яті дітей України, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації. Зазначила, що в Україні загинуло більше 550 дітей та більше 1400 отримали поранення. На Миколаївщині від рук ворога загинуло більше 20 дітей. Ми маємо пам’ятати кожного, хто загинув.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять  маленьких янголів України, а потім всі разом розвішали на дереві виготовлені заздалегідь ангелочки та дзвоники – символи передзвону дитячих голосів, що затихли назавжди,  як символи пам’яті.

Такі ж заходи пройшли в закладах освіти та культури громади. Всі долучилися до акції "Голоси дітей", виготовивши та пов'язавши на дерева янголят з  дзвіночками, які символізують голоси вбитих росією маленьких українців.

А передували проведенню акції майстер-класи  з виготовлення янголяток. 

4 червня – це день, коли ми згадуємо жахливі наслідки війни для дітей України. 

Пам’ятаймо про тих, хто загинув. Допомагаймо тим, хто постраждав, бо тільки разом ми збудуємо мирне майбутнє для наших дітей.