У Новомар’ївській громаді працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги


     При Братському центрі соціальних служб Братської селищної ради діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Тут надають оперативну і фахову допомогу тим, хто постраждав.

    У складі мобільної бригади – працівники Братського центру соціальних служб Братської селищної ради, а також: начальник відділу соціального захисту населення Новомар’ївської сільської ради, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Новомр’ївської сільської ради, представники ВП №1 Вознесенського РУП, староста на підвідомчій території.  

   Мобільна бригада — це спеціалізована служба підтримки осіб, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, в тому числі тих, хто постраждав від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Основна мета її діяльності – невідкладне надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг із консультування, кризового та екстреного втручання та інших соціальних послуг, відповідно до їхніх потреб.

    06.06.2024 року членами мобільної бригади проведено роботу на території Ганнівського старостинського округу в с. Вороніне, де родина постійно потерпає від знущання з боку співмешканця матері. Прийнято рішення про евакуацію матері разом з дітьми та вміщення їх до центру соціальної допомоги відділення «Притулок» людям, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі за згодою постраждалої сторони.

Членами мобільної бригади складено оцінку кризової ситуації та акт з надання соціальної послуги кризового та екстреного втручання з постраждалою особою.