Костувате приймало відкритий чемпіонат
Миколаївської області з бейсболу


Бейсбол - одна з цікавих спортивних ігор, командний вид спорту, який набирає обертів в Україні.

Розвиток цього виду спорту в Новомар’ївській громаді взяв свій початок з Костуватської гімназії, на базі якої вже більше року працює гурток, який очолює тренер Олександр Ремігайло, та проводяться змагання.

8 червня на базі Костуватської гімназії відбувся відкритий чемпіонат Миколаївської області з бейсболу. Захід присвячувався пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

В змаганнях взяв участь Роман Сінкевич – голова відкремленого підрозділу Федерації бейсболу в Миколаївській області. 

Юних спортсменів, на відкритті чемпіонату, вітали: Олександр Бондаренко – головний спеціаліст Новомар’ївської сільської ради, Олексій Степанов – директор приватної агрофірми «Вікторія», Олександр  Ніколін – голова постійної комісії сільської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури, спорту та соціального захисту населення,  які побажали їм успіхів та  спортивних досягнень. 

Олександр Ніколін, звертаючись до присутніх, наголосив, що сільською радою, з метою підтримки юних спортсменів та розвитку цього виду спорту в громаді, фінансується гурток при Костуватській гімназії, поскільки це - залучення дітей до спорту та ведення ними здорового способу життя. 
           В змаганнях  взяли участь команди: “Вікінги” з села Костувате, “Патріоти” з міста Кропивницький та “Десант” з міста Миколаїв.

За результатами змагань місця розподілилися наступним чином: І місце - команда “Десант”, ІІ місце - “Патріоти”, ІІІ місце зайняла команда  “Вікінги”. Всі учасники змагань були нагороджені медалями та грамотами.

Слід зазначити, що команда Костуватської гімназії – ще досить молода, але у них великий потенціал, який дасть їм можливість претендувати на значні успіхи.

А поки що, на початку липня, учасники молодшої групи нашої команди «Вікінги» візьмуть участь у міжнародних змаганнях, в чому побажаємо їм успіхів. 

Бейсбол - це порівняно молодий вид спорту в громаді. Дуже приємно, що діти  ним займаються, тому бажаємо всім спортсменам міцного здоров’я та подальших успіхів. 

Дякуємо усім, хто долучився до організації і проведення цього заходу: директору приватної агрофірми «Вікторія» Олексію Степанову, за прийом гостей чемпіонату та придбання спортивної форми для молодих спортсменів, та директору гімназії Ніні Безпалько за проведену велику організаційну роботу по підготовці та проведенню змагань.