Відбулася ХХУІІІ сесія Новомар’ївської сільської ради 

26 червня 2024 року відбулася ХХУІІІ сесія Новомар’ївської сільської ради, в засіданні якої взяли участь  15 депутатів. 

Сесію проводила сільський голова Тамара Фесько. 

На початку сесії сільський голова запропонувала вшанувати пам’ять загиблого земляка з с. Ганнівка Олександра Луньова, поховання якого відбудеться саме в цей день, хвилиною мовчання.

Всі присутні схилили голови в знак пам’яті за загиблим.

У вступному слові Тамара Фесько проінформувала депутатів про роботу сільської ради в міжсесійний період, зупинившись на роботі, яка проводилася з внутрішньо переміщеними особами, по допомозі Збройним Силам України, завершення навчального року у закладах освіти громади, організованих благодійних акціях, благоустрою населених пунктів та інших питаннях.

Враховуючи, що сесія проводилася напередодні державного свята – Дня Конституції України, сільським головою було вручено грамоти Вознесенської районної військової адміністрації Дмитру Ткаченку – начальнику відділу комунальної власності, інфраструктури, житлово-комунального господарства, благоустрою, господарського забезпечення та НС Новомар’ївської сільської ради та Олександру Петренку – вчителю Ганнівського ліцею. 

Тамара Фесько вручила подяки сільської ради за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток громади, навчання та виховання дітей, розвиток декоративно-прикладного мистецтва в громаді: Олександру Ремігайлу – тренеру Костуватської гімназії, Світлані Формузі – вчителю Костуватської гімназії, Світлані Огаренко та Катерині Тарнавській – жителям с. Костувате, Вікторії Фоміченко – архіваріусу Новомар’ївської сільської ради.  

Диплом за ІІ  місце у номінації «Вокал» обласного конкурсу «АРТ-МІКС» було вручено учениці Новомар’ївського ліцею Акименко Катерині (керівникм – В’ячеслав Асцатурян та Олена Бернацька). 

В ході пленарного засідання було розглянуто 37 питань, серед яких: затвердження  Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя у Новомар`ївській сільській раді Вознесенського району Миколаївської області на 2024 – 2030 роки, внесення змін та доповнень до Комплексної програми профілактики злочинності та вдосконалення  системи захисту конституційних прав і свобод громадян Новомар’ївської сільської ради на 2024 - 2027 рік, внесення змін до бюджету Новомар’ївської  сільської територіальної громади  на 2024 рік, заслухано  хід виконання програм підтримки військових частин Збройних Сил України та Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота», 24 земельних питання. 

Сесія пройшла організовано, за активної участі депутатів, з усіх питань прийнято відповідні рішення.