На контролі - стан підготовки закладів освіти громади до нового навчального року



Незабаром розпочнеться навчання в закладах освіти громади. Підготовка шкіл до нового навчального року було основним з питань, що піднімалися головою громади Тамарою Фесько на нараді 8 липня, яка проводилася з керівниками структурних підрозділів сільської ради.

Сільський голова зазначила, що головна умова очного навчання з початку навчального року — наявність укриття, поскільки, головне, із чим потрібно впоратися - це зробити освітній процес максимально безпечним для всіх його учасників. 

Відповідно до законодавства, підвальні приміщення можуть використовуватися як найпростіші укриття. Але вони мають відповідати мінімальним вимогам щодо забезпечення безпеки учасників освітнього процесу та повинні бути відповідно облаштовані, а також розташовані у безпосередній близькості до місця знаходження закладів освіти.

Тому, 8 липня, у зв’язку з необхідністю перевірки здійснення облаштування найпростішого укриття в Кам’яно-Костуватській початковій школі, сільський голова Тамара Фесько, заступник сільського голови Олена Маєр та начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Світлана Гірієнко відвідали цей заклад освіти, впевнившись, що, не дивлячись на період відпусток, тут активно здійснюється робота по його підготовці.

Директор школи Ольга  Кісільова доповіла про заходи, які вже вжиті в цьому напрямку. В ході візиту було відзначено значну роботу, проведену в цьому напрямку та обговорені питання, які ще необхідно вирішити для завершення облаштування укриття, з метою підготовки його до об’їзду навчальних закладів відповідною комісією, який відбудеться в другій половині липня.