Вітаємо аматорський колектив «Сузір’я» Григорівського СБК за ІІІ місце в обласному огляді з охорони нематеріальної культурної спадщини «Фольк-перегони»


З 1 березня до 1 липня 2024 року проводився обласний огляд з охорони нематеріальної культурної спадщини «Фольк-перегони», метою якого було  збереження і популяризація елементів нематеріальної культурної спадщини, що визначені в громадах Миколаївщини, естетичне виховання дітей та молоді на основі національно-культурних традицій, активне залучення представників різних соціально-вікових верств населення до репрезентації народної культури Миколаївщини.

Цього року свою творчість в огляді представили 22 аматорських колективи з 13 територіальних громад Миколаївської області. Кожен колектив презентував один елемент нематеріальної культурної спадщини на основі місцевого етнографічного матеріалу. 

Більшість представлених елементів пов’язано з відтворенням весняно-літнього циклу свят, зокрема, два колективи Григорівського сільського будинку культури представили програми: «Трійця» та «Зелені свята».

За результатами обласного конкурсу аматорський колектив «Сузір’я» (керівниця Надія Гришутіна) з програмою «Трійця» посів третє місце, а колектив «Веселка» з програмою «Зелені свята» був відзначений за участь.

Вітаємо учасників колективів та їх керівника Надію Гришутіну і бажаємо подальших творчих успіхів в розвитку народних традицій рідного краю!