До відома жителів громади!


На засіданні Новомар’ївської сільської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 15 квітня 2024 року, протокол № 4, розглядалося питання «Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Новомар’ївської сільської ради». За результатами розгляду, рішенням комісії визначено непридатними для купання водні об’єкти, розташовані на території Новомар’ївської сільської ради.

        З настанням літнього періоду в Україні спостерігається погіршення ситуації із загибеллю людей на воді. 

Основними причинами загибелі людей на воді є:        

  • купання в заборонених та непристосованих місцях;
  • недотримання правил поведінки на воді під час купання;
  • недотримання правил поведінки під час рибної ловлі (в тому числі на плав засобах);
  • купання в нетверезому стані.

Згідно аналізу минулих років на території громади відпочинок населення біля водоймищ, незважаючи на небезпеку, проводиться саме у невизначених місцях,  а саме: в с. Мостове, с. Новомар’ївка, с. Григорівка, с.Михайло-Жукове та водоймі біля оздоровчого табору «Лісова казка».

З метою запобігання нещасним випадкам на водних об'єктах громади, можливості визначити на території сільської ради місце для купання та обладнати його згідно вимог чинного законодавства немає, поскільки вони не відповідають вимогам «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», затверджених наказом МНС України від 10.04.2017 року № 301.