В Новомар’ївській громаді матерi загиблого захисника вручили нагороду сина


23 липня в Новомар’ївській громадi нагороду сина, який віддав життя за Україну в російсько-українській війні, вручили матері воїна - Пурче Софії Коприянівні.

Загиблий військовослужбовець Збройних Сил України Олександр Пурче, 09.05.2002 р. н., уродженець с. Костувате, служив матросом  36 бригади морської піхоти. Виконуючи обов'язок перед Батьківщиною,    в боях під Маріуполем, при виконанні бойового завдання загинув 15.04.2022 року внаслідок травм і поранень, які призвели до смерті.   Похований в с. Костувате. 

Його відзначили за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.


Відзнаку Президента України «За оборону України» матері загиблого захисника, на Алеї пам’яті загиблим землякам, вручили начальник 5-го відділу Вознесенського РТЦК та СП майор Максим Лисицький та Новомар’ївський сільський голова Тамара Фесько.

«Хочу ще раз висловити найщиріші співчуття з приводу загибелі вашого сина. Дякую за те, що ви виховали справжнього патріота, мужнього воїна. Завдяки його жертві та подвигу, сьогодні наша держава великою ціною відвойовує кожен сантиметр своєї землі. Нехай ця державна нагорода буде згадкою про його мужність та прикладом для підростаючого покоління», – зазначила сільський голова Тамара Фесько.

Всі присутні вшанували пам’ять загиблих земляків хвилиною мовчання.

Слава i честь вiйськовослужбовцям, якi нас захищають…