12 серпня 2024 року працівниками служби у справах дітей

спільно з працівниками Братського центру соціальних служб Братської селищної ради, з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та захисту прав дітей у таких сім’ях, провели профілактичний рейд «Діти вулиці» по території Миролюбівського старостинського округу с. Кам’яно-Костувате.

    У ході рейду було здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 5 родин, в яких виховуються 15 дітей,   з батьками проведено профілактичну роз’яснювальну роботу щодо належного виконання ними своїх батьківських обов’язків, а саме обов’язковістю здобуття дітьми повної загальної середньої освіти, запобігання вчинення ними правопорушень та недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин, дотримання санітарно-гігієнічних норм у будинках. За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. 

     Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем і що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей.

     Шановні батьки! Звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до чинного законодавства, обов’язки по забезпеченню належних умов щодо навчання та виховання дітей покладено на вас. Відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей.